Bemutatkozás

Pszichológusként a rogers-i személyközpontú szemléletben igyekszem dolgozni (elfogadás, empátia és hitelesség), szakmailag pedig a belső képi világgal foglalkozó terápiás irányzatokat (sématerápia, szimbólumterápia, integratív pszichoterápia) érzem legközelebb magamhoz. A főként gondolkodási és viselkedési berögződésekkel/sémákkal foglalkozó kognitív-behaviorista irányzat egyes technikái is igen hatékonyak lehetnek bizonyos problémák esetén. A különböző elsajátított szemléleteket, módszereket, eszközöket igyekszem úgy használni a tanácsadás során, hogy az a kliens és a probléma szempontjából a lehető legmegfelelőbb, legeredményesebb legyen.

Pályámat gazdálkodási irányban kezdtem, dolgoztam multinacionális szférában, családi-, illetve kis- és középvállalkozásokban, különböző beosztásokban – melyek mind az üzleti gondolkodásmód különböző aspektusaival ismertettek meg. A szervezetek megismerése, átlátása, fejlesztési potenciálja mindig is érdekelt, de egyre inkább húzott a szívem az emberekkel való foglalkozás, a tanítás és a pszichológia irányába. Így gazdasági pályámmal párhuzamosan megkezdtem pszichológiai tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen (BA), majd a Szegedi Tudományegyetemen (MA), ahol iskola- és tanácsadó pszichológusként végeztem. A pszichológus képzés mellett autogén tréneri képesítést szereztem, mely a stresszkezelésben és az önismeretben is igen hasznos. Azóta a módosult tudatállapotban való munka lehetőségeit (imagináció, sématerápia, stb.) több  képzésben is elkezdtem elsajátítani, melyek tapasztalataim szerint nagy fordulatokat, változásokat képesek generálni. Business coaching képzettségem a közgazdász-pszichológus gondolkodásom, tapasztalataim ötvözése. A folyamatos önismereti munkám pedig az alapokat adja, mely véleményem szerint nélkülözhetetlen a megfelelő és minőségi közös munkához.

Váradi Csilla Pszichológus

Képzettségeim

Autogén Tréner /Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület/ – felnőttekre, gyerekekre, várandósokra szabott gyakorlatvezetés
Sématerápia  Modul 1 – komplex esetek
Integratív pszichoterápiás képzés folyamatban
Szimbólumterápiás (imagináció, meditáció) képzés folyamatban

 

Pszichológia (MA) Szegedi Tudományegyetem
Pszichológia (BA) Károli Gáspár Református Egyetem / Erasmus: University of Groningen, Hollandia

Business Coach /Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület/
Mediátor /Ferenczi Andrea, Szabóné Bánfalvi Katalin/

MSc in Marketing Management /International Business School/Oxford Brookes University/
Marketing Communications Diploma /International Advertising Association/
Közgazdász Pénzügy-Marketing Szakon /International Business School/Oxford Brookes University/